Абслугоўванне ў школах
Дзяржаўнае прадпрыемства "КШП горада Мінска" заўжды гатова да супрацоўніцтва і прапануе потэнцыйным кліентам свае паслугі:
- камплекснае гарачае харчаванне вучняў;
- шырокі асартымент гатовых страваў, выпечкі;
- толькі свежыя і якасныя прадукты;
- максімальна хуткае і якаснае абслугоўванне;
- прафесійны падыход да справы.
Гарачае харчаванне вучняў установ сярэдняга адукацыі г. Мінска арганізавана ў адпаведнасці з праблемным двухнедзельным меню з улікам патрэб спецыфічных санітарна-эпідэміялагічных патрабаванняў, санітарных норм і правілаў, дзейсных норматыўна-прававых актаў.
Праблемныя двухнедзельныя рацыёны харчавання для вучняў 1-11 класаў распрацаваны дыферэнцыявана па ўзросту вучняў (6 - 10 гадоў, 11 - 13 гадоў, 14 - 17 гадоў) на аснове норм патрэблення харчавальных рэчываў і энергіі для дзяцей згодна з санітарнымі нормамі і правіламі, затверджанымі пастановай Міністэрства здароўя Рэспублікі Беларусь ад 20.11.2012 № 180 "Аб узнагароджанні Санітарных норм і правілаў "Патрэбы ў прадуктах харчавання насельніцтва. Нормы фізіялагічных патрэбнасцей у энергіі і харчавальных рэчывах для розных груп насельніцтва Рэспублікі Беларусь».
У аснову прадстаўленых праблемных двухнедзельных рацыёнаў узятыя стравы Зборніка тэхналагічных карт блюдаў і вырабаў для харчавання вучняў установ, забяспечваючых атрыманне агульнага сярэдняга і прафесійна-тэхнічнага адукацыі, затверджанага пастановай Міністэрства гандлю Рэспублікі Беларусь ад 11.07.2006 № 21, а таксама фірмавыя стравы і вырабы, распрацаваныя і затверджаныя ў адпаведнасці з патрэбамі СТБ 1210.
Пры складанні меню ўлічаны патрэбы спецыфічных санітарна-эпідэміялагічных патрабаванняў да змесціва і эксплуатацыі ўстанов адукацыі, затверджаныя пастановай Савета Міністраў Рэспублікі Беларусь «Аб узнагароджанні спецыфічных санітарна-эпідэміялагічных патрабаванняў» ад 07.08.2019 № 525 ў частцы дабрацтва ўстаноўленых норм харчавання, сезоннасці, рацыянальнага распадзелу агульнай каларычнасці суткавага рацыону па прыёмах піша, аптымальнага суадносіну харчавальных рэчываў, выкарыстання прадуктаў, дазволеных для харчавання дзяцей, выключэння паўтаральнасці аднолькавых страв у тэчэнне двух дзён падрад і іншых.
Для вучняў 1 – 11 класаў школ і гімназій горада Мінска, якія атрымліваюць харчаванне за кошт бюджэту, а таксама за кошт срод каў законных прадстаўнікаў, на аснове праблемных двухнедзельных рацыёнаў харчавання штодня формуюцца дзённыя рацыёны харчавання, адныя па наборы страваў і коштасці, з улікам узросту вучняў, уключаючы сняданак, абед і пераносны ежа.
Пры гэтым, з мэтай паляпшэння паслугі арганізацыі харчавання, для вучняў 5-11 класаў, якія атрымліваюць адноразовае, двухразовае і трыразовае харчаванне, незалежна ад умоў аплаты за харчаванне, Камбінат прапануе два камплексныя рацыёны абеда на выбар.
У кожнай ўстанове адукацыі для дзяцей у продажы дадаткова прапанавана кафэтэрыйная прадукцыя: гэта свежыя фрукты і аўкі; рознастайныя тварожныя вырабы (такія як сыркі, пудынгі), кандытарскія вырабы, салодкія булочкі, вада піццёвая, сокі і іншыя прадукты харчавання.
Школьнікам прапануецца шырокі асартымент малака, салатаў, сендвічоў, желе. Выдзелены куток "здаровага харчавання" з прадуктамі, абагачанымі пектынам (зефір, мармелад) і клетчаткай (мюслі, хлебцы). Асартымент усіх купленых тавараў карэктаваны з улікам патрэб заканадаўства, прад'яўленых да дзіцячага харчавання.
Забеспячэнне гарачым харчаваннем школьнікаў г. Мінска здымаецца як у час адукацыйнага працэсу, так і ў час правядзення аздараўленчых кампаній – у сезонных школьных лагерах з дзённым прабываннем.
Аднак, Камбінат здымае арганізацыю харчавання ў пачатковых школах, базавых школах, сярэдніх школах, гімназіях, ліцеях, установах прафесійна-тэхнічнага, сярэдняга спецыяльнага і вышэга адукацыі пры асваенні зместу адукацыйных праграм прафесійна-тэхнічнай адукацыі, у санаторных школах-інтэрнатах, у дапаможных школах-інтэрнатах, у гуртожытках установ агульнага сярэдняга адукацыі, у аздараўленчых лагерах дзённага прабывання, у аздараўленчых лагерах цэласутачнага прабывання, у цэнтрах карэкцыйна-развіваючага навучання і рэабілітацыі, а таксама здымае арганізацыю удзельнікаў адукацыйных мерапрыемстваў зь ліку асоб, якія навучаюцца ў установах адукацыі.